جابر جباری دوشنبه 27 فروردین 1397 01:04 ب.ظ نظرات ()

خواص ، مضرات و طرز استفاده بادام زمینی گرداوری شد

خواص ، مضرات و طرز استفاده بادام زمینی

 

بادام زمینی

بادام زمینی گیاه بومی برزیل بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .آب و هوای گرم برای كشت این گیاه مناسب می باشد . بادام زمینی گیاهی است یكساله دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن در حدود 30 سانتیمتر می باشد . برگهای آن مركب از دو زوج برگچه است گلهای آن دو نوع متفاوت برنگ زرد می باشد كه پس از تلقیح ، دم گل خم شده و به سطح خاك می رسد و سپس بتدریج در خاك فرو رفته و میوه در داخل خاك تشكیل می شود .

میوه بادام زمینی بطول تقریبی 4 سانتیمتر است و دریا پوسته شكننده برنگ خاكستری مایل به زرد می باشد .

بر روی پوسته یك تا سه برجستگی مشاهده می شود كه هر یك محل دانه ها را نشان می دهد .

دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شكل است .پوسته نازكی دانه را پوشانده كه برنگ قرمز قهوه ای است .

 

خواص داروئی بادام زمینی

بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است . چون بادام زمینی دری پروتئین می باشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است .

1-برای تقویت ریه و طحال مفید است .

2-كلسترول خوب خون را بالا می برد .

3-درد معده را از بین می برد .

4-نرم كننده سینه است .

5-سرفه خشك را برطرف می كند .

6-شیر را در مادران شیر ده زیاد می كند.

7-ملین است .

8-بسیار مقوی است .

9-برای تقویت قوای دماغی مفید است .

10-به هضم غذا كمك می كند .

 

خواص دیگر بادام زمینی

*بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.

*موادی مغذی در بادام زمینی وجود دارد مانند فولیک اسید، اسید فیتیک، فیتواسترولز،  که تاثیراتی ضد سرطان دارند.

*بادام زمینی نشان داده است که بادام زمینی به دلیل داشتن نیاسین از مبتلاء شدن افراد به بیماری آلزایمر(فراموشی) جلوگیری می‌نماید. محققان شیکاگویی بر روی تغذیه 3000 نفر در رده سنی 65 سال به بالا تحقیق کردند.

*بادام زمینی برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون را بالا می‌برد.

*این آجیل پرخاصیت درد معده را از بین می‌برد و به عنوان نرم کننده سینه استفاده می شود.

*همچنین بادام زمینی سرفه خشک را برطرف می‌کند

*شیر را در مادران شیر ده زیاد می‌کند و بسیار مقو ی است.

*به هضم غذا کمک می‌کند و یک ملین عالی است.

*به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که به میزان کم ار آن بخورند. بیشتر از 1 مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.

*روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.

*بادام زمینی از نظر خواص، شبیه روغن زیتون می باشد.

 

خواص کره بادام زمینی

فایده مهم کره بادام زمینی این است که از چربی سالم بوجود آمده است. کره بادام زمینی حاوی چربی های اشباع نشده، مواد مغذی است که به کاهش سطوح کلسترول مضر و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک میکند. روغن بادام زمینی ترکیبات موجود در کره در بادام زمینی از تنگ شدن عروق پیشگیری میکند.

 

طرز تهیه كره بادام زمینی

500 گرم بادام زمینی پوست كنده رابا مقدری آب مخلوط كرده و بجوشانید تا كمی پخته شود ( ولی له نشود ) سپس 400 گرم روغن نارگیل را بان اضافه كرده و در داخل مخلوط كن برقی ریخته تا كاملا بصورت كره در آید . سپس كمی نمك به آن اضافه كنید .

كره بادام زمینی را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه كرد . كافی است كه بجای روغن نارگیل آب اضافه كنید .

 

مضرات بادام زمینی

بادام زمینی با اینكه غذای بسیار مقوی و خوبی است بعلت اینكه دارای روغن های اشباع شده می باشد كلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرایین می شود . بنبراین آنهائیكه دارای بیماری قلبی بوده و یا كلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خورددی كنند .

اگر كره بادام زمینی میخرید دقت كنید كه تازه  و از كارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی و یا كره آن در اثر عدم دقت در تولید ، آلوده به قارچ سمی افلاتوكسین Aflatoxin می شود كه سرطان زا بوده و باعث سرطان كبد می شود .

بسیاری از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. معمولا آلرژی افراد به بادام زمینی، در دوران کودکی ظاهر می شود.

اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.

خواص ، مضرات و طرز استفاده بادام زمینی